Krijg je binnenkort een nieuwe werkplek? Zet je lokaal opgeslagen bestanden dan om naar OneDrive.

INHOUDSOPGAVE

OneDrive bestandsmigratie

Je persoonlijke werkbestanden staan nu opgeslagen op de server-omgeving of je zakelijk laptop. Omdat je in de nieuwe omgeving gaat werken op de Cloud zijn deze lokale bestanden na de overstap niet meer beschikbaar. Deze kunnen ook niet worden hersteld.

Om zeker te zijn dat je geen data kwijt raakt is het belangrijk om alle bestanden over te zetten naar de Cloud.

1. Open de browser
  2. Navigeer naar https://onedrive.microsoft.com
  3. Login met je Microsoft 365 account
  4. Klik op 'Uw OneDrive is gereed' zodra deze knop in beeld komt
  5. Kies voor 'Uploaden'
  6. Selecteer alle lokale bestanden en mappen *

* Lokale bestanden en mappen zijn onder andere Bureaublad, Downloads, Documenten, Afbeeldingen en bestanden op de C:\\ schijf.

Staan er persoonlijke bestanden op de server? Upload deze dan ook naar OneDrive. Bestanden die jouw organisatie op gedeelde schijven heeft opgeslagen worden door Asista gemigreerd. Deze hoef je dus niet zelf naar OneDrive te uploaden.

Lokale bestanden zoals hierboven benoemd zijn na de overstap naar de Cloud niet meer beschikbaar en kunnen niet worden hersteld. Het is essentieel om deze bestanden naar OneDrive te uploaden.