Bij gebruik van Private Wealth Navigator (PWN) kan er een foutmelding ontstaan. Dit artikel licht toe waarom deze fout zich voordoet, en wat je kunt doen om weer aan de slag te kunnen.


Foutmelding


De nieuwe beveiligingspolicy van Microsoft blokkeert de werking van Private Wealth Navigator. Het programma maakt aanspraak op de Win32-API, waardoor Private Wealth Navigator onevenredig veel rechten heeft om gegevens in te zien en schade aan te richten. De toegang tot de Win32-API is in de meeste recente beveiligingsupdate aangescherpt. Meer informatie is na te lezen op: 


Tijdelijke oplossing


De standaard instellingen van Windows Defender voorkomen dat aanroepen richting de Win32-API kunnen worden uitgevoerd. Mocht het gebruik van Private Wealth Support toch nodig zijn, dan kan het kantoor één van de volgende tijdelijke oplossingen kiezen.


1. Start het programma op een onbeveiligd apparaat

  • Gebruik een onbeveiligd apparaat / een apparaat dat niet bij Asista in beheer is
  • Open Private Wealth Navigator op het onbeveiligde apparaat
  • Open daarnaast Teamviewer op de zakelijke, door Asista beheerde, laptop
  • Neem het scherm van het onbeveiligde apparaat met Teamviewer over
  • Werk middels Teamviewer verder in Private Wealth Navigator

2. Koop een virtual machine (VM)

  • Maak gebruik van een virtual machine (VM) zónder restricties, met alleen Outlook en Excel
  • Let op! Je laptop/desktop moet aan bepaalde eisen voldoen om succesvol een VM te kunnen starten om Private Wealth Navigator succesvol te draaien


3. Vraag een lager beveiligingsniveau aan

  • Stuur een verzoek naar richard.schouten@asista.nl om Private Wealth Navigator toe te staan
  • Let op! Om dit mogelijk te maken moet het gehele beveiligingsniveau worden teruggedraaid

Het verlagen van het beveiligingsniveau kan alleen op aanvraag. Asista stelt een overeenkomst op waarin wordt beschreven dat de beveiliging op verzoek naar beneden wordt bijgesteld. Na ondertekening zullen we de aanbevelingen van Microsoft op gebied van WIN32-API terugdraaien. Eventuele nadelige gevolgen van acties door hackers, ransomware en/of virussen zijn vanaf dit punt voor eigen rekening.


Langdurige oplossing


In de toekomst zal Microsoft alle 32 bits applicaties blokkeren. Private Wealth Navigator moet zelf met een update komen om toekomstige werking te faciliteren. Gebeurt dit niet, dan zal het kantoor moeten overstappen naar een alternatief.


Probleem niet verholpen? Bel 088 - 161 0000 of maak een ondersteuningsticket aan.