De juiste inrichting van jouw IT-omgeving is cruciaal om de continuïteit van jouw organisatie te beschermen. Hackers voeren doorlopend geautomatiseerde aanvallen uit om kwetsbaarheden te ontdekken. Worden er snelle, ogenschijnlijk makkelijke keuzes gemaakt, dan ligt gevoelige bedrijfsdata snel op straat. Met alle gevolgen van dien...

Bij Asista zijn we trots op onze veiligste werkplek voor de modern accountant. Misschien is dit zelfs een van de redenen waarom jouw organisatie klant is geworden. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Ons servicemodel is zo opgebouwd dat we nieuwe mogelijkheden van Microsoft doorlopend implementeren.


Standard security


Secured by design

Werkplekbeheer van Asista is secured by design: onze diensten zorgen samen voor robuuste zichtbare en onzichtbare beveiliging, die tegen gebruikersrisico's bestand zijn. Zo kunnen medewerkers alleen inloggen met tweefactorauthenticatie, en kan een gestolen laptop op afstand worden gewist. Gevaren worden doorlopend opgespoord en geneutraliseerd.


Één vaste blauwdruk voor accountancy

Al onze klanten met dezelfde inrichting. Op deze manier kunnen we doorlopend groeien en kunnen de medewerkers op de supportafdeling elke gebruiker helpen. Er zijn geen onderlinge afwijkingen voor wat betreft de technische inrichting tussen kantoren. 


Jaarlijkse PEN-test en Security audit

Asista laat deze inrichting jaarlijks door twee externe partijen auditen. Zoals jij de cijfers van een klant beoordeelt, laten wij onze inrichting beoordelen. In de zomer zorgen we samen met Wortell dat de nieuwste snufjes van Microsoft weer aangezet worden. In december laten we een omgeving PEN-testen door hackers om eventuele blinde vlekken te dichten.


Beveiligingsupdates


Doorlopende updates

Afgelopen december hebben we enkele aanbevelingen ontvangen van Securify. De afgelopen weken hebben we deze aanbevelingen per stuk beoordeeld. Sommige aanbevelingen nemen we niet over omdat het een te grote impact heeft op het gebruikersgemak. De IT-omgeving moet wel werkbaar blijven voor de gemiddelde accountant. Andere aanbevelingen hebben we natuurlijk wel opgenomen in onze unieke "Security Baseline Accountancy".


Wanneer ben jij aan de beurt voor een update?

We voeren wijzigingen doorlopend door. We kunnen alle klanten niet allemaal tegelijkertijd bijwerken. Elke week zijn er 1 of meerdere klanten waar we de nieuwste aanpassingen doorvoeren.


Kan er iets veranderen na een update? 

De meeste updates zijn voor gebruikers niet merkbaar, maar beveiligen jouw werkomgeving op de achtergrond. Je werkzaamheden worden niet verstoord. In een enkel geval kun je met een foutmelding te maken krijgen. In welke programma dit zich kan voordoen is niet op voorhand te zeggen.

N.a.v. de laatste update van onze security baseline is bekend dat volgende applicaties/werkprocessen een foutmelding kunnen veroorzaken:

Krijg je onverhoopt met een foutmelding te maken, dan helpt ons team je zo snel mogelijk verder. Neem dan contact op met de supportafdeling van Asista.


Probleem niet verholpen? Bel 088 - 161 0000 of maak een ondersteuningsticket aan.