Advies


Als klant van Asista kun je kiezen uit diverse databundels. Maar, welke databundel past nu het beste bij jouw verbruik of dat van jouw medewerkers?


Minimale gebruiker


Wanneer je meestal gebruik maakt van WiFi zul je met de standaard 16GB bundel prima uit de voeten komen. De minimale gebruiker verbruikt meestal rond de 5GB van zijn bundel. De overgebleven GB's kunnen automatisch worden verdeeld onder collega's die meer verbruiken.


Gemiddelde gebruiker


Een gemiddelde gebruiker maakt met enige regelmaat gebruik van zijn mobiele dataverbinding. Hij/zij download dan geen grote bestanden, maar gebruikt de verbinding vooral voor mail, office of om iets op te zoeken op internet. De gemiddelde gebruiker heeft aan zijn 16 GB bundel voldoende, of zit er af en toe met een paar GB overheen. Wanneer zijn collega's minder data verbruiken zal dit worden verrekend met het totaal van alle abonnenten.  


Grote gebruiker


Een grote gebruiker maakt regelmatig gebruik van de mobiele verbinding om naast mail en office ook (video)vergaderingen via Teams te voeren. Ook het bekijken van een video op internet of het downloaden van grote bestanden zorgen ervoor dat het dataverbruik van de grote gebruiker regelmatig ver buiten de bundel valt. In het geval dat je meerdere grote verbruikers hebt kan het zo zijn dat het totale verbruik meer is dan de totale beschikbare hoeveelheid data. Voor iedere GB die buiten de totale bedrijfsbundel valt betaal je dan los. Voor deze grote gebruikers raden wij het aan om een unlimited bundel aan te schaffen. Zo word hun verbruikte data niet meer verrekend met de totale bedrijfsbundel.


Dataverbruik buiten de totale bundel

Voor dataverbruik buiten de totale bundel word een toeslag gerekend van €2,50 per GB. Grootgebruikers kunnen, zonder dat ze dit door hebben, al snel vele GB's buiten de bundel verbruiken. Kosten kunnen zo fors oplopen. Wanneer een grootgebruiker met enige regelmaat meer dan 3 GB buiten zijn bundel zit is het al raadzaam om hem om te zetten naar een unlimited-data bundel. Vanaf dit moment is een unlimted bundel namelijk goedkoper dan het betalen van de toeslag. Daarnaast zorgt dit ervoor dat deze gebruiker geen data van de totale bundel kan verbruiken.


Tijdelijk wisselen van bundel

Verwacht je dat jij of een medewerker tijdens een bepaalde periode meer dan 16 GB aan data zal verbruiken? Dan kun je deze medewerker gedurende deze periode omschakelen naar een unlimited-data bundel. Dit doe je door contact op te nemen met onze support afdeling. Let op! Omschakelen van abonnement gaat per maand. Wil je een abonnement omzetten? doe dit dan minimaal 3 werkdagen voor de start van de nieuwe maand. Wil je het abonnement weer terugzetten naar de standaard 16 GB bundel? Dat kan ook. Zorg dan dat je eveneens minimaal 3 werkdagen voor de start van de nieuwe maand contact opneemt met onze support afdeling. Ben je te laat? Dan loopt het abonnement de volledige nieuwe maand door. 


Overzicht kosten mobiele data, 2022*

16 GB vast-mobiel bundel
€ 37,08

Unlimited data bundel**
€ 44,29

Kosten voor dataverbruik buiten de bundel, per GB
€ 2,50* Alle prijzen die vermeld zijn in deze tabel zijn onderheven aan wijzigingen. Aan deze vermelding kunnen geen rechten worden ontleend.

** aan de unlimited-data bundel is een fair use policy gekoppeld. Bij excessief of onjuist gebruik kan het voorkomen dat een gebruiker een lagere snelheid ervaart of geen toegang heeft tot het internet. Mocht dit voorkomen, dan kun je contact opnemen met onze support afdeling.


Probleem niet verholpen? Bel 088 - 161 0000 of maak een ondersteuningsticket aan.