SharePoint mappen synchroniseren


Door de bestanden van SharePoint synchroniseren met je werkstation, zijn deze voortaan direct te benaderen vanuit je Windows-verkenner. Je krijgt naast Mijn Documenten, Mijn Afbeeldingen, (etc.) dan een extra folder met de betreffende gedeelde bestanden. Op deze manier kunnen veelgebruikte SharePoint bestanden snel worden geopend, en kunnen medewerkers eenvoudig samenwerken in hetzelfde document.


Let op: Net als op SharePoint, worden bestandswijzigingen (en verwijderingen) binnen een gesynchroniseerde map altijd live doorgevoerd voor iedereen met toegang. 


Afhankelijk van de gewenste toegang tot gedeelde bestanden kun je kiezen om een gehele SharePoint site, of alleen onderliggende mappen of Teams-kanalen te synchroniseren.


Optie 1: Synchroniseren op basis van SharePoint site


Gebruik je alle bestanden binnen een SharePoint site regelmatig, dan kun je de gehele site in één keer synchroniseren met het werkstation. De bestanden zijn voortaan te benaderen via de Windows-verkenner en updates/verwijderingen worden live met iedereen gedeeld.

 1. Open de browser
 2. Navigeer naar de SharePoint link van jouw organisatie
 3. Klik linksboven op 'SharePoint' 
 4. Je ziet de sites en mappen waar jij toegang toe hebt
 5. Zie je de gewenste site of map niet gelijk staan? Typ de naam van de SharePoint site of map zoekbalk
 6. Open de SharePoint site
 7. Navigeer naar 'Documenten'
 8. Klik indien gewenst op 'Synchroniseren'


Optie 2: Synchroniseren op basis van Teams-kanaal


Teams is gekoppeld aan SharePoint. Bestanden die in een Teams-kanaal zijn opgeslagen hebben daarom ook altijd een gelijknamige SharePoint map. Je kunt er voor kiezen om alleen het gewenste Teams-kanaal (lees: de gewenste SharePoint map) te synchroniseren. Deze bestanden zijn voortaan te benaderen via de Windows-verkenner en updates/verwijderingen worden live met iedereen gedeeld.

 1. Open Teams
 2. Navigeer naar het gewenste kanaal
 3. Open tabblad bestanden
 4. Klik op 'Synchroniseren'Probleem niet verholpen? Bel 088 - 161 0000 of maak een ondersteuningsticket aan.